Sommerferien 2012 – Hvad bør man gøre?

Det er vinter, det er koldt og det er efterhånden på tide at tage stilling til, hvor årets sommerferie skal afholdes. Det er lige omkring et halvt år siden den sidste og et halvt år før den næste kommer, og derfor er det snart ved at være på tide at planlægge, hvor turen går hen næste år. Priskurven for sommerferier topper traditionelt i starten af foråret hvor flest bestiller, så det første råd herfra er at være ude i god tid – det kan nemlig blive penge værd, hvis du rammer det helt rette tidspunkt og den helt rette destination.

Men er det nu også nødvendigt at tænke i destinationer? Som regel hænger det jo tæt sammen med sydens sol og flyrejser, men er Danmark egentlig ikke tilstrækkeligt? Når man tænker over det, er det jo ret fjollet at rejse fra Danmark, lige nøjagtig i de få uger, der normalt er varme og fantastiske herhjemme. I dette blogindlæg kigger vi på forskellige muligheder for sommerferier i ud- og særligt indland, og kommer med gode råd til at finde den bedste sommerferie før det er for sent (og for dyrt). Vi tager udgangspunkt i en børnefamilie med to børn i teenagealderen.

Sommerferie i udlandet

De suverænt mest udbredte ferieformer i sommerferien er campingferie og hotelferie i Sydeuropa, nærmere bestemt Frankrig, Spanien og øer som Mallorca og Gran Canaria, hvor temperaturen altid er høj og man ved på forhånd, at der er garanti for både sol, god mad, god stemning og højt humør. I år kan disse landes dårlige økonomi udnyttes i form af lavere priser end normalt, og her er Grækenland det suverænt mest oplagte land. Hertil kommer Italien og Spanien som begge har store finansielle problemer, men det er meget mere udtalt og offentligt i Grækenland.

Sommerferie i Danmark

Selvom Danmark ikke er nær så hårdt ramt økonomisk som mange central- og sydeuropæiske lande, er den bedste kur mod vores egen lille krise at forbruge så meget som muligt indenfor landets grænser. Mere forbrug giver nemlig mere vækst og bevægelse i vores samfund, og derfor er det en fantastisk ide at holde sommerferien herhjemme, hvis det vel at mærke lever op til forventningerne. I denne sammenhæng kan eksempelvis sommerferie i Lalandia og sommerferie på mange af de danske campingpladser overvejes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *