Youtube skaber nye undergrundsstjerner

I en verden hvor flere og flere pladeselskaber må dreje nøglen om, og cd-salget falder år for år og måned for måned, vælger mange nye artister at lægge sig ud i internettets overhalingsbane og klare det hele selv. På den internationale scene er stjerner som Justin Bieber ‘født’ på Youtube, og tendensen gentager sig også herhjemme, hvor især mange rappere både starter og bliver i cyberspace.

Kidd, NIKLAS, Young – Tre nye rappere med tre vidt forskellige syn på tilværelsen og musikken. De har imidlertid deres medie og platform til fælles, i og med at de alle er sprunget ud på musikportalen Youtube, hvor millioner og atter millioner af verdensborgere har fri og lige adgang til alle videoer og lydklip. Det er imidlertid ikke uden udfordringer at starte sådan, da man i mange tilfælde må klare sig med sin kvalitet alene, og spare på markedsføring og PR, som pladeselskaber ellers traditionelt tager sig af.

Endnu et skridt i frigørelsen fra pladeselskaberne er at mange artister i øjeblikket går sammen i kliker og laver deres egne produktions- og pladeselskaber, som arbejder langt mere dynamisk og uafhængigt end de store etablerede spillere i branchen. Fordelen er at denne type aftaler giver et langt højere split til den enkelte artist, og man derfor har mulighed for at satse 100% på musikken i stedet for administration, medieaftaler mv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *