Få tømt din skraldespand: Affaldsindsamlingsprocessen

Det er den tid på året, hvor affaldsbilen kommer til din gade, og hvis du er som mig, venter du til sidste øjeblik med at tage skraldet ud. Jeg plejede at tro, at affaldsindsamling var en simpel proces: Man stiller sin skraldespand ud på kantstenen, og så kommer lastbilen og tager den med. Men efterhånden som jeg lærte mere om det, indså jeg, at der er meget mere i det end det! I dette blogindlæg vil vi diskutere alle aspekter af affaldsindsamling – lige fra at stille din skraldespand ud på kantstenen til hvad der sker med dit affald, når det er blevet indsamlet.

Affaldsindsamlingsprocessen begynder hos din kommune

udsendelse af et brev til beboerne om, hvornår deres skraldespande bliver hentet. Dette sker normalt mindst tre uger før den planlagte indsamlingsdato.

– Affaldsvirksomhederne er ansvarlige for at indsamle dit affald uden for private ejendomme og derefter bortskaffe det på en miljøvenlig måde. Affaldsselskaberne har kontrakter med de lokale myndigheder, hvilket betyder, at de kan indsamle affald fra alle ejendomme i det pågældende område uden at skulle have tilladelse først! Du ved måske ikke engang, hvem der indsamler dit affald, hvis der ikke er noget logo på deres lastbil eller uniform, men du skal ikke bekymre dig om det, for de fleste mennesker stiller alligevel bare deres skraldespande ud. Medarbejdere fra affaldsfirmaer må ikke komme ind i private boliger, medmindre de er inviteret af en person, der bor derinde, så sørg for at holde dørene låst på skraldedagen og på alle andre tidspunkter ! Affaldsselskaber er dog kendt for at tage ting ud af skraldespande uden tilladelse – så pas på, hvad du smider i skraldespanden, for når det først er væk, er det ikke til at få tilbage…

Affaldsbortskaffelse handler ikke kun om at smide ting ud. Det omfatter også genbrug og kompostering af materialer, der kan genanvendes til noget nyt eller bruges igen i stedet for at blive sendt til lossepladser, hvor de vil blive liggende for evigt, medmindre nogen graver dem op først (hvilket ikke er sandsynligt). Affaldsfirmaer skal ifølge loven følge visse retningslinjer, når de bortskaffer affald, herunder om muligt at adskille forskellige typer affald i separate containere til indsamling; disse regler varierer dog fra land til land, så sørg for at kende dine regler, før du sætter noget uden for dit hus på affaldsdagen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *