Ralph Lauren – 10′ernes svar på 90′ernes Lacoste?

Tøjmærker og mode generelt har det som regel med at knytte sig til en bestemt tidsmæssig epoke, et årti eller lignende. Et godt eksempel er Lacoste i 90′ernes USA og Europa, hvor tøj den lille grønne krokodille blev en form for uniform for veluddannede og liberale unge, der ønskede at tage stilfærdigt afstand fra flippere, hippier og lignende. Spørgsmålet er om Ralph Lauren er ved at indtage samme position netop nu, og om det såfremt vil skade det ikoniske amerikanske high end-mærke på sigt. Der er ingen tvivl om at Ralph Lauren selv er opmærksomme på det, og derfor forventer vi også at de vil forsøge at påvirke efterspørgslen i de kommende år ved hjælp af en ændring i distributionsstyringen.

Rent praktisk vil det sige at Ralph Lauren gerne vil tilbage til sin plads som et eksklusivt high end-mærke og langt væk fra de supermarkedskæder og outlets, som tjener tykt på at sælge aflagte varepartier med sidste års poloshirts med den lille polorytter på venstre side af brystkassen. Før i tiden var Ralph Lauren ekstremt restriktive med deres især online distribution, men den barriere er så småt blevet brudt ned, i takt med at man har ønsket mere vækst fra det glohede online-marked. I dag kan alle butikker i princippet forhandle Ralph Lauren-tøj online, og det er lidt af et problem for moderforretningen, fordi det gør det svært for Ralph Lauren i USA at holde øje med, om produkterne nu også sælges i de rette omgivelser og til de rette priser.

Uanset hvad må man konkludere, at flere end nogensinde før køber tøj fra Ralph Lauren. Aldrig har man set så mange kulørte poloryttere i bybilledet, og selvom de klassiske styles egentlig er meget flotte og stilrene, er det nu alligevel lidt mærkeligt at se den klassisk college-stil så bredt repræsenteret, når man selv har gået med poloshirts og skjorter fra det klassiske amerikanske brand i mindst et årti. Det er svært at sige, hvordan denne udvikling vil præge Ralph Lauren i fremtiden, men i mellemtiden kan du i hvert fald drage nytte af den ‘slappe’ distribution ved at købe masser af lækkert Ralph Lauren tøj fra skandinaviske webshops. Helt lovligt naturligvis.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *