Bubble tea – en boblende god ide?

Hvis du har rejst i Kina, Japan, Singapore, Taiwan eller lignende, kan du sikkert nikke genkendende til at Bubble tea er en super lækker og forfriskende sommerdrik…. når man lige har fået styr på teknikken. Det er nemlig ikke bare lige sådan at gå over fra et helt liv hvor man bare drikker så meget som man orker, til pludselig at skulle tage hensyn til, at der altså også er lidt faste ‘klumper’ med i drikken. Så skulle det da lige være fordi, man er typen der drikker gløgg med sugerør.

For uindviede kan Bubble tea betegnes som en form for muteret iste, der er baseret på en form for limonade eller frugtte, og tilsættes alt fra isterninger og andet knasende godt, til små vingummi-agtige bobler, der typisk indeholder en stærk smagsvariant som ligger ret langt væk fra den, selve drikken smager af. Resultatet er at man suger den iste-agtige drik op sammen med 4-5-6 af de små ‘bær’, som man så kan springe inde i munden ved at bide let på dem. Inde i de små bær er der koncentreret sirup af for eksempel jordbær, som smager helt overvældende i sammenhæng med alt det andet. Ja nu har jeg forsøgt, men du kan med garanti ikke forstå Bubble tea fuldstændig, før du er modig nok til, selv af prøve det.

Og hvorfor skriver vi så om denne mærkelige asiatiske drik lige nu? Jo det gør vi fordi den første Bubble tea-cafe er åbnet herhjemme, nærmere bestemt i Århus, og så er det hele jo pludselig lidt mere håndgribeligt. Hvis du har lyst til at prøve kræfter med den nye læskende sommerdrik, kan du besøge Cafe Bubble Tea i slutningen af Åboulevarden lige overfor Magasin. Det er gode sager!